Rakentamisen toimintatavat kaipaavat uudistamista

Yksi Alvardagin johtoajatuksista on ”Building Disruption”. Vanhana toimialana rakentamiseen liittyy paljon vanhentuneita toimintatapoja, joita haluamme osaltamme ravistella.

Rakentamisessa on mielestämme paljonkin liikkumatilaa uudistaa ja kehittää. Tämä koskee niin suunnittelua kuin toteutusta.

Elementtirakentaminen valmiista moduuleista on yksi esimerkki: se tekee rakennusprojekteista kustannustehokkaan ja lyhentää rakennusalaa perinteisesti vaivaavia pitkiä toimitusaikoja merkittävästi. Moduulit rakennetaan tehtaalla säältä suojattuina ja toimitetaan sieltä suoraan työmaalle. Toimitus ajoitetaan niin, että kaikki muu – mukaan lukien työmiehet – on paikalla ja valmiina töihin. Kohteen nopeammalla valmistumisella on myös suuri taloudellinen merkitys, sillä se auttaa rakennuttajaa nopeuttamaan rakennussykliään.

Rakentamisen tulevaisuutta edustaa myös ympäristöystävällisten ja kierrätettyjen rakennusmateriaalien käyttö. Vaikka esimerkiksi kierrätysbetonin hyödyntäminen on vielä lapsenkengissä, uskomme, että se tulee lähitulevaisuudessa vakiintumaan. Alvardag pyrkii kaikissa kohteissaan siihen, että ne ovat ns. hiilinegatiivisia, eli ne sitovat enemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin mitä ne aiheuttavat. Suosimme ja suosittelemme maalämpöä ja aurinkopaneeleja kaikkeen energiantuotantoon.

Tulevaisuudessa pitää myös entistä tarkemmin huomioida se, minne rakennetaan, oli sitten kyse kodeista tai työpaikoista. Ihmiset ja erilaiset palvelut pitää saattaa järkevällä tavalla toistensa yhteyteen.

Digitalisaatio näkyy rakentamisessakin

Alvardag valitsee kumppaneikseen tahoja, jotka jakavat laillamme jatkuvan kehittämisen halun ja halun tarttua jopa tabuinakin pidettyihin epäkohtiin.

Rakennusalaa kritisoidaan usein poteroitumisesta. Design by Lauri -ohjelman kumppani, Betset, on valinnut lähteä rikkomaan rajoja ja luomaan prosesseja, joilla yhteistyötä voidaan kehittää. Tahtotila näkyy konkreettisesti yrityksen kehittämissä digitaalisissa työkaluissa. Niiden avulla aina ajantasainen tieto kulkee suunnittelijoille, rakentajille ja tavarantoimittajien kesken. Eri työvaiheiden aikataulutus onnistuu paremmin, kun työmaa ja tuotanto ovat saman tiedon äärellä.

Betset-yhtiöt on vuonna 1950 perustettu betonialan perheyritys. Sillä on yhdeksän tehdasta Suomessa ja osakkuusyritys Virossa. Yrityksen liikevaihto on noin 125 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 650 työntekijää.

http://betset.fi

 

Kuva: Kuvagalleria Kotka

Kiinnostuitko? Anna yhteystietosi niin olemme yhteydessä