Syysterveiset 2019 Alvardagilta

Kevään ja kesän ahkerointimme kulminoituu varmasti suuren yleisön silmin nähtynä lokakuussa, kun uusi kausi Design by Lauria pyörähtää käyntiin TV5:llä. Ohjelmassa nähtävät rakennusprojektit ovat kuitenkin vain osa Alvardgin tekemää suunnittelu- ja kiinteistökehitystyötä.

Tulevaisuuden asumisessa meidän on pakko keskittyä ympäristötekijöihin. Kaupungistuminen on megatrendi, jonka hyviä puolia ovat palveluiden ja hyödykkeiden tuominen sinne, missä ihmiset asuvat. Omaa autoa ei välttämättä tarvitse, kun saa tarvitsemansa läheltä. Päiväkodit, koulut ja työpaikat sijaitsevat nekin ihan nurkan takana, ja moderni toimistotyö kulkee mukana joustavasti minne vain. Taloyhtiön osakkaat voisivat jakaa sähköauton siinä, missä perinteisesti olemme tottuneet tekemään sauna- ja pesutupavarauksia.

Building Disruption

Alvardag haluaa olla mukana kehittämässä talosuunnittelua suuntaan, jossa asumisen ympäristö tukee asukkaan arkea ja tekee samalla asumisesta ympäristöystävällisempää.

Tiivis kaupunkirakenne helpottaa monin eri tavoin tekemään niitä pieniä päivittäisiä päätöksiä, joiden avulla saamme vähennettyä hiilidioksidipäästöjä ja säästämme luonnonvaroja. Urbaani elämänmuoto ei kuitenkaan saa tarkoittaa sitä, että unohdamme luonnonläheisyyden tärkeyden. Kaupunkikeskuksiin tarvitaan vihreää, kuten puistoja ja viherseiniä hiilinieluiksi. Pyrimme Alvardagissa aina tuomaan suunnitteluun jotain luonnosta. Alvardagin talot rakennetaan luontoa suojelevista materiaaleista ympäristöä kunnioittaen. Raa´at pinnat saavat jäädä näkyviin kodin sisällä. Isot ikkunat päästävät luonnonvalon sisään. Pyrimme myös tuomaan huoneisiin aina jonkinlaisen kosketuspinnan vaikkapa puutarhan kanssa.

Uskomme, että se, miten asumme, vaikuttaa henkiseen hyvinvointiimme paljon. Kodin pitää olla paikka levolle, leikille, harrastuksille, ystäville ja rakkaudelle.  Ja jos siihen saa yhdistettyä luonnon – aina parempi.

Energistä syksyä!

Team Alvardag

Kiinnostuitko? Anna yhteystietosi niin olemme yhteydessä