Terveisiä Laurilta: miksi Alvardag suosii puurakentamista

 Puurakennusten rakentamisen aikainen hiilijalanjälki on arvioiden mukaan ollut 30 prosenttia perinteistä rakentamista parempi.

Päivissä on jo merkittävästi enemmän valoa. Se, jos mikä, antaa tarmoa suunnata luottavaisena kohti tulevaa.

Olen lukenut ja pohtinut paljon sitä, miten puurakentaminen on alkanut vallata rakennustyömaita ja arkkitehtien luonnoslehtiöitä. Mehän olemme hyödyntäneet puuta projekteissamme aivan Alvardagin alusta lähtien, ja onkin upeaa nähdä, miten muu maailma ottaa hiljalleen meille tutun elementin käyttöönsä.

Umpipuu on ympäristöystävällinen ja kestävän kehityksen mukainen rakennusmateriaali. Se muodostaa rauhallisen ja luonnollisen harmonisen asumisympäristön. Haluan käyttää puuta kaikkialla suunnittelemissani taloissa, aina rakenteista sisustuksen viimeistelyyn.

Puutuoteteollisuus arvioi, että puurakentaminen kaksinkertaistuu lähivuosina. Toki, kuten aina uuden edessä, on vielä monta haastetta selvitettävänä, ennen kuin puurakentaminen pääsee kunnolla vauhtiin. Puuelementtien laajamittainen valmistus täytyy saada käyntiin, samoin suunnittelukustannuksia täytyy saada reilusti alas, ennen kuin puurakentaminen voi aidosti kilpailla esimerkiksi betonirakentamisen kanssa.

On laskettu, että puurakennusten rakentamisen aikainen hiilijalanjälki on ollut 30 prosenttia perinteistä rakentamista parempi. Tämä yksinään on minulle riittävä syy liputtaa puurakentamisen puolesta.

Lauri

 

Short summary in English to my international friends:

We at Alvardag have, from day one, used wood as a building material as well as to accentuate interiors. Therefore I have been especially glad to see that the building industry is beginning to use wood more and more! It´s a beautiful and durable building material. But, more importantly, it´s an environmentally friendly material – and that´s all the reason I need to use it.

 

Kuva: Kuvagalleria Kotka

Kiinnostuitko? Anna yhteystietosi niin olemme yhteydessä