Terveisiä Laurilta: Kaupunkikeskuksiinkin tarvitaan vihreää, kuten puistoja ja viherseiniä hiilinieluiksi

Valoisaa heinäkuuta ja tervetuloa taas kirjoitusteni pariin!

Kuten jo tiedätte, suunnitteluni nojaa hyvin pitkälle luonnosta ja kaikesta kokemastani saatuun inspiraatioon. Pidän luonnon tietynlaisesta ehdottomuudesta: luonto elää vuodenaikojen mukaan omassa tahdissaan – jos myöhästyit Yön kuningattaren yöllisestä kukinnasta, tulee seuraava mahdollisuus vuoden kuluttua. Tahdonvoimalla ei saa aurinkoa paistamaan tai mansikoita kypsymään. Ihmisen pitää mennä luonnon luokse eikä päinvastoin, jos haluaa kokea sen ihmeet.

Arvostan suuresti japanilaista estetiikkaa ja sen tarkkaan raamitettua muotokieltä. Japanilaiset mestarit ammentavat hekin luonnosta, mutta viehättyvät usein sen yhdistämisestä symmetrisiin, luonnollisuutta tasapainottaviin määreisiin. Japanilaiset puutarhat, niiden siistit istutusrivit ja haravoidut hiekkapolut ovat tästä täydellinen esimerkki. Oma tulkintani tästä on luonnon elementtien, kuten puurakenteiden ja istutusten, yhdistäminen betoniin, jota voi valaa määrämittaan ja muokata haluamaansa suuntaan.

Luonto antaa meille paljon, voisi jopa sanoa, että kaiken. Meidän tulee ottaa se vastaan silloin, kun se tarjolla, muuta maksua meiltä ei vaadita. Kaupunkikeskuksiinkin tarvitaan vihreää, kuten puistoja ja viherseiniä hiilinieluiksi. Alvardag pyrkii löytämään ratkaisunsa luontoa suojelevista materiaaleista ja suunnittelemaan ympäristöä kunnioittaen. Raa´at pinnat saavat jäädä näkyviin kodin sisällä. Isot ikkunat päästävät luonnonvalon sisään ja tarjoavat mahdollisimman luonnolliset, rentouttavat näkymät. Pyrimme myös tuomaan huoneisiin aina jonkinlaisen kosketuspinnan vaikkapa puutarhan tai jonkin muun ympäristön kanssa. Lempihaasteisiimme kuuluukin tällä hetkellä näiden elementtien yhdistäminen tehokkaaseen kaupunki-asumiseen.

Uskon, että se, miten asumme, vaikuttaa henkiseen hyvinvointiimme paljon. Kodin pitää olla paikka levolle, leikille, harrastuksille, ystäville ja rakkaudelle.  Ja jos siihen saa yhdistettyä luonnon – aina parempi.

 

Short summary in English for my international friends:

Hi guys, it´s Lauri again! Lately I´ve been thinking a lot about how the way we live affects our well-being. In recent months we´ve all come face-to-face with how important it is to create ourselves small havens with soothing, natural elements. A home should be a space for resting, playing, for friends and love.

 

Kuva: Kuvagalleria Kotka

Kiinnostuitko? Anna yhteystietosi niin olemme yhteydessä