Terveisiä Laurilta: vaikeinakin aikoina luonto auttaa jaksamaan

Vaikeinakin aikoina luonto auttaa jaksamaan.

Kevään kynnyksellä muistan, miten vuodenaikojen vaihtelu ja luonnon läheisyys tekevät Suomesta innoittavan paikan asua.

Tuon Alvardagin designiin aina paljon luonnosta, mieluiten huoneiden ja tilojen kautta kertautuneina. Enkä puhu nyt ainoastaan huonekasveista tai puutarhoista, vaikka niillä tärkeä rooli onkin. Luonto saa tulla esiin materiaalivalinnoissa, kuten puussa. Se näkyy myös ikkunoiden määrässä ja koossa: haluan, että suunnittelemissani tiloissa on mahdollisimman paljon luonnonvaloa, mutta haluan myös, että ikkunoiden takaa näkyvä luonto tulee laajalti esiin kuin elävänä, muuttuvana tauluna.

Puutarhat ja muut viheralueet asetan niin, että ne ovat osa rakennusta ja sen elämää. Kasvien juurakot herättävät mielikuvituksen kellarin ikkunoista, kun taas toisessa kerroksessa voidaan nauttia samojen kasvien lehtien liikkeestä tuulessa. Kerrostaloihinkin saa vihreän fiiliksen, kun rakentaa keittiöön kokonaisen yrttiseinän ja pitää jokaisessa huoneessa kasveja.

Loppuun vielä lohdutuksen sana heille, jotka tuskastelevat puutarhanhoidon kanssa. Jos joskus tuntuu siltä, että kasvit ja puut tekevät juuri niin kuin haluavat ja viis veisaavat hienoista suunnitelmistasi kasvusuunnan ja kasvualan suhteen – anna olla. Kun luonnolle antaa vähän liekaa, syntyy usein upeampi lopputulos, kuin yhdenkään puutarhurin käsissä. Suomalainen luonto on kauneimmillaan, kun sen antaa olla vähän villi, vähän vapaa ja jopa kapinallinen.

Tsemppiterveisin
Lauri

 

Short summary in English to my international friends: You all know by now that I firmly believe in bringing nature and natural elements into all my designs: wood (or CLT) is my weapon on choice when it comes to building materials, but I also like to incorporate big windows to our houses. Not only do they literally light up any room, they also function as living, continuously evolving art pieces showcasing nature.

Kiinnostuitko? Anna yhteystietosi niin olemme yhteydessä