Kiinteistökehitys

Alvardag on suunnittelu- ja kiinteistökehitysyhtiö, jonka kehityshankkeet ovat monipuolisia asumis-, liiketila- ja kombinaatiohankkeita. Yhteisöllisyyden ja kestävän kehityksen teemat toteutuvat hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä.

Ympäristöystävällinen ja laadukas asuminen kuuluu kaikille

Uskomme, että laadukas ja ympäristöarvoja kunnioittava asuminen kuuluu kaikille. Uskomme myös, että laatuun ja ekologisuuteen on mahdollista liittää kustannustehokkuus.

Kaikki talomme ovat hiilinegatiivisia, eli ne sitovat enemmän kasvihuonekaasupäästöjä, kuin mitä ne aiheuttavat. Designimme perustana toimii myös vankka ymmärrys siitä, miksi joku tila tuntuu hyvältä, miksi juuri siinä on miellyttävä olla. Tähän vaikuttavat monet asiat kuten huonekorkeuksilla leikittely, harmonian hakeminen, huonekaluvalinnat ja lukuisat muut pienet yksityiskohdat, jotka sulautuvat kokonaisuuteen ja tekevät siitä kauniin. Pyrimme materiaalien valinnoilla ja rakennustavallamme siihen, että ympäristökuormitus pysyy hiilinegatiivisena.

Energiaomavaraisuus

Haluamme edistää omavaraisuutta asumisen vaatiman energian suhteen. Suosimme maalämpöä ja aurinkopaneeleja, jotka – yhdistettyinä biokaasuun – tekevät suunnittelemistamme taloista energiaomavaraisia mahdollisimman pitkälle.

Moduulirakentamisen edut

Uskomme voimakkaasti moduulirakentamiseen. Se tekee rakentamisesta nopeampaa, kustannustehokkaampaa ja ekologisempaa. Tehtaissa, luonnonelementeiltä suojatuissa olosuhteissa, valmistetut moduulit kuljetetaan rakennustyömaalle juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Rakennusmateriaalit eivät siis joudu odottamaan sateessa tai lumessa rakentajia, vaan talo voidaan rakentaa lähes suoraan tehdasoloista. Moduuleista rakennettaessa tontilla syntyy myös huomattavasti vähemmän melua, saastetta ja rakennusjätettä, kun iso osa rakentamisesta siirtyy tehdasoloihin.

Ympäristöystävällinen rakentaminen ja asuminen tarkoittaa meille parempien materiaalivalintojen, talojen älykkäiden ratkaisujen ja oivaltavien design-ratkaisujen yhdistelmää. Luonnollisesti asumisen ekologisuuteen vaikuttaa paljon se, minne talot sijoitetaan, ja miten maankäyttöä kaupungeissa ja kunnissa kehitetään. Yhteiskäyttöön tarkoitetut sähköautot, yhteiset viljelmät talojen katoilla ja tarvittavien palveluiden läheisyys edistävät kaikki ympäristötietoista asumista.

 

Kiinnostaako asumisen
kestävä tulevaisuus?

Anna sähköpostiosoitteesi, niin kuulet ensimmäisenä miten asuminen
kehittyy, ja näet uudet kohteemme.