Kiinteistökehitys

Alvardag on suunnittelu- ja kiinteistökehitysyhtiö, jonka kehityshankkeet ovat monipuolisia asumis-, liiketila- ja kombinaatiohankkeita. Yhteisöllisyyden ja kestävän kehityksen teemat toteutuvat hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä.

Rakentaminen uudelleen ajateltuna

Jokainen rakentamishanke on merkittävä sijoitus tulevaisuuteen. Oli kyseessä ekologinen koti järven rannalla tai monipuolinen keskustahanke pääkaupungissamme, tulee meidän varmistaa, että hanke toteutetaan kestäväksi osaksi ympäristöään. Kiinteistöhankkeissa luodaan elämää meille, lähipiirillemme sekä muulle ympäristöllemme seuraaviksi sukupolviksi. Suurempien hankkeiden ollessa usein monivuotisia, on tärkeää, että jokainen yksittäinen valinta ja päätös tehdään laadusta tinkimättä, uuden luominen kirkkaana mielessä. Tämän takia toimimme läheisessä yhteistyössä lukuisten monipuolisten yhteistyökumppanien kanssa, koska tällä tavoin voimme varmistua siitä, että jokainen osa-alue hankkeiden edetessä tehdään juuri oikeita periaatteita noudattaen.

Teknologinen kehitys rakentamisen toimialalla on ollut yhtälailla nopeaa. Lopputuloksena seuraa parempi laatu koko käyttöelinkaarelle. Lyhyellä tähtäimellä voidaan todeta, että rakentamisesta on tullut nopeampaa, kustannustehokkaampaa ja ekologisempaa. Esimerkiksi tehtaissa, luonnonilmiöiltä suojatuissa olosuhteissa valmistetut rakenteet voidaan kuljettaa rakennustyömaalle juuri silloin, kun niitä tarvitaan. Tästä seuraa myös ympäristölle vähemmän kuormitusta sillä tontilla syntyy myös huomattavasti vähemmän melua, saastetta ja rakennusjätettä.

Ympäristöystävällinen rakentaminen ja asuminen tarkoittaa meille parempien materiaalivalintojen, talojen älykkäiden ratkaisujen ja oivaltavien design-ratkaisujen yhdistelmää. Luonnollisesti asumisen ekologisuuteen vaikuttaa paljon se, minne talot sijoitetaan, ja miten maankäyttöä kaupungeissa ja kunnissa kehitetään. Yhteiskäyttöön tarkoitetut sähköautot, yhteiset viljelmät talojen pihoilla tai katoilla ja tarvittavien palveluiden läheisyys edistävät kaikki ympäristötietoista, ympäristöämme kunnioittavaa asumista.

Ympäristöystävällinen ja laadukas asuminen kuuluu kaikille

Pyrimme kaikissa kohteissamme mm. siihen, että ne ovat ns. hiilinegatiivisia, eli sitovat enemmän kasvihuonekaasupäästöjä, kuin mitä aiheuttavat. Suunnittelumme perustana toimii myös vankka ymmärrys siitä, miksi joku tila tuntuu hyvältä, miksi juuri siinä on miellyttävä olla. Tähän vaikuttavat  ympäristön huomioivat materiaalivalinnat sekä monet muut asiat kuten huonekorkeuksilla leikittely, harmonioiden hakeminen, huonekaluvalinnat ja lukuisat muut pienet yksityiskohdat, jotka sulautuvat kokonaisuuteen ja tekevät siitä kauniin ja miellyttävän paikan elää.

“Omavaraisuus”, Alvardag OffGrid

Kunnioitamme ympäristöämme äärimmilleen. Meidän pitää edistää vastuullisuutta osana yhteisömme ja ympäristömme jäseniä. Siksi meillä on Alvardag OffGrid – haluamme edistää omavaraisuutta yhtenä suunnittelumme ja kehityksen lähtökohtana. Omavaraisuus tarkoittaa meille veden sekä asumisen ja elämisen vaatiman energian omavaraisesti toteutettuja ratkaisuja. Suosimme maalämpöä ja aurinkopaneeleja, jotka – yhdistettyinä esim. biokaasuun – voivat tehdä suunnittelemistamme taloista jopa täysin energiaomavaraisia.

 

Kiinnostaako asumisen
kestävä tulevaisuus?

Anna sähköpostiosoitteesi, niin kuulet ensimmäisenä miten asuminen
kehittyy, ja näet uudet kohteemme.