Mask

Holistinen näkemys asumisen muotoiluun

Suunnittelumme lähtee liikkeelle usein pienistä yksityiskohdista, pienistä otoksista elävää elämää, kuten lasten lelut olohuoneen lattialla. Kodit rakennetaan elämistä ja kokemista varten. Ulkoasu saa olla näyttävää ja hienoa, muttei haittaa, jos lattialle kulkeutuu sandaaleissa hiekkaa rannalta.

Oivaltavuus on tärkeää. Se tarkoittaa meidän puheessamme materiaalien käyttöä mielenkiintoisella tavalla, esimerkiksi tutun ja ehkä vähän arkisen materiaalin käyttöä reilusti isoina pintoina. Se saa katseen vangittua ja mielenkiinnon herätettyä. Oivaltavuus tarkoittaa meille myös elämyksellisyyttä. Talo ja sen eri tilat johdattavat kulkemaan sen polkuja pitkin löytöretkelle.

Talo, huonekalut ja toiminnalliset tilat muotoilevat arjen yhdessä

Holistic
   

Huonekalut

Visiomme suunnitella arkipäivän mullistavia tuotteita johti uuteen huonekalumallistoon. Mallisto lanseerataan yhteistyössä yhden Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista huonekaluvalmistajan kanssa syyskuussa 2017 Habitaressa. Mallistoon kuuluu sohvia, pöytiä, tuoleja, lamppuja sekä muutamia yllätyksiä… olkaa kuulolla!

Keittiöt

Me Alvardagilla rakastamme ruokaa niin paljon, että näimme ylimääräistä vaivaa ja suunnittelimme oman keittiökalustemalliston yhdessä tunnetun partnerin kanssa. Päästä sisäinen baristasi tai kokki kolmosesi valloilleen täysin uudessa Alvardag-keittiössäsi (saatavilla loppuvuodesta 2017)! Olemme huolehtineet pienistäkin yksityiskohdista. Keittiömme on aina varustettu huippuluokan kodinkoneilla ja laitteilla, ja ne on ergonomisesti suunniteltu tekemään ruoanlaitosta niin miellyttävää kuin mahdollista.

Alvardag Spa

Kotispa on hengähdyspaikka, joka kutsuu sinut rauhoittumaan rankan työpäivän (tai yön) jälkeen. Me Alvardagilla ajattelemme, että kotispa on osa päivittäisiä rutiineja ja rituaaleja. Se on paikka, missä voi kokea olonsa mukavaksi, rauhalliseksi ja tyyneksi. Siellä tuntee itsensä mieltä piristävän tunnelman ympäröimäksi. Loimme tilan, joka on täydellinen yhdistelmä lämpimiä ja tyylikkäitä materiaaleja, kauniita ja funktionaalisia huonekaluja sekä huippulaadukkaita kiintokalusteita ja kylpyvaihtoehtoja.

Alvardag Kotispa
Tummat värit rauhoittavat tyypillisesti vaalean kylpytilan, tuoden arkeen ripauksen hiljaisuuden estetiikkaa, johon normaalisti törmää vain hotellien spa-tiloissa

Materiaalit

CLT — Haluamme suojella luontoa samalla kun luomme uutta tulevaisuuteen. Tämä on yksi syy siihen, miksi käytämme CLT-elementtejä talojemme rakennuspalikoina. CLT-levyt ovat vahvoja, kevyitä ja turvallisia, ja ne ovat erinomainen eriste. Korkean esivalmistusasteen ja kuivasupistusvalmistusmetodin ansiosta ne tarjoavat myös terveellisen asumisympäristön. CLT ei pala, ja ne kestävät jo oletusarvoisesti maanjäristykset.

Yhteiskunnallinen tietoisuus sekä uusimmat tekniset kehitykset kulkevat käsi kädessä puutalorakentamisen kanssa. CLT:llä rakentaminen on samalla ympäristötietoinen hyvä teko. Kaikki CLT-kotimme ovat hiilinegatiivisia koko eliniän ja muodostavat hiilinielun, joka kykenee sitomaan hiilidioksidia vuosisatojen ajan. Tällä hetkellä käyttämämme CLT-levyt ovat koivua, kuusta tai mäntyä, ja edustavat Pohjolan metsien kauneuden koko kirjoa.

Betoni

Käytämme kierrätettyä betonia pitääksemme kiinni ympäristöfokuksestamme. Kierrätetyllä betonilla on esimerkiksi parempi kantokyky kuin kivimurskalla, mikä tarkoittaa pienempää materiaalin kulutusta. Betonin karbonatisaatio muodostaa sekin hiilidioksidinielun.

Puu

Umpipuu on kaikkein ympäristöystävällisin ja kestävän kehityksen mukainen rakennusmateriaali - ja siten ajattelutapamme ytimessä. Puu muodostaa rauhallisen ja luonnollisen harmonisen asumisympäristön. Haluamme käyttää puuta kaikkialla, oli kyse sitten koivusta ulkolistoissa tai tammesta portaikoissa.

Lasi

Ikkunat, nuo kodin silmät, päästävät sisään valoa ja toimivat samalla tehokkaina eristeenä. Laadukkaat, energiatehokkaat ikkunat ovat tärkeä osa minkä tahansa rakennuksen ekosysteemiä. Korkealuokkaisimmat talomme on jopa varustettu kauko-ohjattavin älykkäin lasipinnoin, jotka tarjoavat lisää mukavuutta, yksityisyyttä ja suojaa auringolta. Kaikki ikkunamme on kehystetty puulla ympäristöystävällisyyden nimissä.

Kierrätysmateriaalit

Monet kotiemme yksityiskohdista ja pinnoista on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetyistä, kierrätettävistä ja kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista, kuten esimerkiksi kierrätetyistä teollisuusmuovikuiduista.

Eristys

Käytämme rakennuksissamme aina markkinoiden johtavia ekologisia eristysmateriaaleja, kaikkein mieluiten kierrätettyjä ja talteenotettuja kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Haluamme luoda kevytrakenteisen ja hengittävän erityksen, jolla on myös suuri lämmöneristyskyky. Rakennukset vastaavat huomattavasta osasta kokonaisenergiankulutuksesta, joten vuotojen vähentäminen asumuksista on merkittävä luontoa säästävä teko.

Alvardag X Vallila by Lauri Ylönen

Alvardag x vallila
   

Alvardag suunnitteli Vallilalle kolmen vangitsevan kuosin erikoismalliston osana Vallilan Kevät/Kesä 2017 -kokoelmaa. Tiimimme Lauri Ylösen johdolla loi yhdessä Vallilan Design Studion kanssa yhteensä kolme kuosia ja kuusi väritystä sisältävän malliston. Alvardag X Vallila -erikoismalliston kuosit ovat Kuma, String ja Sulka ja niistä on saatavilla verhoja, kangasta ja mattoja.